Gebruik van autotransporters

Gebruik van autotransporters: Autovervoer voor autodealers, particulieren en events

Autotransporters zijn divers in gebruik. Dat komt omdat deze in verschillende modellen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Denk aan autotransporters met de wielen boven of tussen de bak, met of zonder oprijplaten, open of gesloten, wel of niet kantelbaar, enkelas of tandenas en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De keuze is enorm omdat er veel verschillende type auto’s en voertuigen zijn. 

De juiste autotransporter zorgt voor het veilig en gebruiksvriendelijk vervoeren van auto’s en andere voertuigen. Het verschilt per autotransport sector welke oplossing het beste bij uw vervoersvraag past. Met de juiste tips helpen we u op weg om de juiste keuze te maken voor een kwalitatieve aanhangwagen waar u jaren op kunt bouwen.  

Autotransporters in de auto-industrie

Binnen de auto-industrie mag een kwalitatieve en betrouwbare autotransporter niet ontbreken. De vraag is vooral groot bij autodealers en events. Maar ook bij hobbymatig gebruik neemt de vraag toe.

Misschien denkt u dat u het beste een universele autotransporter kunt gebruiken. Toch is dat in de meeste situaties niet de beste keuze. Want kiest u dan wel de juiste uitvoering of samenstelling? 

Welke vorm van autotransport het beste past, hangt af van:

 1. Waar u de autotransporter voor wilt gebruiken. Professioneel of hobbymatig en voor het vervoer van één of meerdere type voertuigen.
 2. Wat voor type auto’s wilt u vervoeren. Zijn het klassieke auto’s of bestelwagens en busjes?
 3. Welke eigenschappen belangrijk zijn bij transport.

Dit zijn de vragen die wij bij GEDION BV stellen om u het beste advies te geven over de optimale lengte en welke wielophanging het meeste geschikt is.

 

Neem contact op Contact

Autotransporter voor autodealers 

Als autodealer heeft een autotransporter een enorme toegevoegde waarde. Hoe vervoert u anders de voertuigen naar klanten die geen tijd hebben om deze op te halen? Een autotransporter met een kantelbaar platform of een aanhanger met knikbare chassis is geschikt om professioneel transport makkelijker, veiliger en voordeliger te maken.

We zien dat veel autodealers er nog voor kiezen om een medewerker in te zetten voor een transferrit. Dit is niet alleen onpraktisch, het kost u een extra medewerker en voertuig. De kosten nemen hiermee toe. Geef de klanten een optimale beleving door een extra service aan te bieden waarbij u de auto (ongereden) op de gewenste plek levert. 

 

Open of gesloten

Voor autodealers is het interessant om na te denken of u kiest voor een open of gesloten autotransporter. Een open aanhangwagen is beschikbaar in de uitvoering of samenstelling welke past bij wat u wilt vervoeren. 

Verkoopt u dure en luxe auto’s? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een gesloten autotransporter of een autotransporter met een vaste opbouw. Een gesloten uitvoering beschermt het voertuig tegen uiteenlopende weersomstandigheden en schade van steentjes.  

Lees ook over de verschillende soorten autotransporters om een beter beeld te krijgen van de verschillen.

Open autotransporter
Autotransporter met gesloten opbouw
Algema Fitzel autotransporter vaste opbouw Ford Transit
Open autotransporter
MB Sprinter Blitzlader autotransporter
Open autotransporter

Veilig en efficiënt transport naar autoshows

Jaarlijks worden alleen al in Nederland tientallen autoshows of events georganiseerd. Het moment om de mooiste en meest bijzondere auto’s tentoon te stellen aan liefhebbers. Wilt u meerdere auto’s naar een autoshow vervoeren? Dan biedt de duo aanhangwagen uitkomst. De lichtgewicht aluminium constructie is geschikt voor het vervoer van twee auto’s.

Het is de beste manier om de voertuigen veilig en beschermd op de plaats van bestemming te krijgen. Zorg er wel voor dat uw medewerkers weten hoe ze veilig gebruik maken van de autotransporter. Het onderhoud van een autotransporter zorgt dat u erop kan blijven vertrouwen dat uw kostbare auto’s in perfecte staat bij de autoshow aankomen.

Daarnaast is het efficiënt om meerdere voertuigen in één keer te kunnen vervoeren. Gaat het om zeldzame en dure auto’s? Kies dan voor een gesloten autotransporter.

Particulier autotransport

Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat een autotransporter ook interessant is voor particulier gebruik. Zeker wanneer u vaker auto’s vervoert omdat u in uw vrije tijd graag sleutelt aan auto’s of actief bent in de autosport. Het huren van een autotransporter kost al snel voor een kleine tot middelgrote auto tussen de 150 en 800 euro. Een investering in een goede autotransporter zorgt dat u op ieder moment uw voertuig veilig transporteert. 

Binnen de particuliere markt (en binnen de autosport) is vooral de kantelbare aanhangwagen populair. Een kantelbare autotransporter zorgt dat het oprijden en afrijden veel makkelijker wordt. Door de lagere oprijhoek is het mogelijk om verlaagde sportauto’s erop te rijden zonder gebruik te maken van oprijplaten. 

Aandachtspunten bij het kopen van een aanhangwagen

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Vraag specialisten om hulp. Op basis van uw situatie en wat u wilt vervoeren krijgt u een advies over welke autotransporter de beste match is. De keuze hangt in de meeste situaties af van:

 • Open of gesloten aanhanger
 • Afmetingen en laadvermogen
 • Het aanhangwagen rijbewijs
 • Het merk van de autotransporter
 • Oprijhoek
 • Verlichting
 • Aantal assen
 • Mogelijkheid tot aanvullende accessoires 

Lees ook het blog ‘Tips om op te letten bij een aanhangwagen kopen’ om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Vertrouwen en kwaliteit

Bij GEDION BV kiezen we ervoor om autotransporters te verkopen op basis van vertrouwen en kwaliteit. Daarom zijn we goed bereikbaar, onderhouden we het contact met onze leveranciers en bieden we alleen producten aan die we zelf ook zouden kopen. Zo schaft u een autotransporter aan met de meest moderne technieken en eenvoudige bediening. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ook naar onze ALGEMA FIT-ZEL autotransporters waar wij sinds 2020 trotse en exclusieve importeur van zijn.

 

Download onze Algema Fit-Zel Autotransporters infobrochure Download Infobrochure

Veelgestelde vragen

 • Hoe worden autotransporters gebruikt door autodealers?

Autodealers gebruiken autotransporters voor het vervoer van voertuigen naar klanten die hier zelf de tijd of ruimte niet voor hebben. Het voordeel van een autotransporter is dat het de autodealer een transferrit bespaart. Klanten willen daarnaast niet dat hun nieuwe auto door een andere bestuurder is verplaatst.

 • Hoe worden autotransporters gebruikt door individuele autokopers?

Ook individuele autokopers profiteren van de voordelen van een autotransporter. Vooral bij regelmatig vervoer van voertuigen naar autoshows, bij het hobbymatig sleutelen aan auto’s of wanneer u actief bent in de autosport. Een autotransporter zorgt dat u op ieder gewenst moment uw voertuig makkelijk, snel en veilig transporteert.

 • Hoe worden autotransporters gebruikt op autoshows en evenementen?

Mensen gebruiken autotransporters voor het vervoer van meerdere voertuigen naar autoshows en evenementen. Het is de beste en meest efficiënte manier voor het veilig en beschermd vervoeren van de meest bijzondere voertuigen.

 • Wat zijn de voordelen van autotransporters voor autodealers?

De belangrijkste voordelen van autotransporters voor autodealers zijn het efficiënt vervoeren van één of meerdere voertuigen zonder het maken van extra onnodige kilometers, een autotransporter bespaart tijd en geld en het biedt optimale bescherming tegen de elementen .

 • Wat zijn de voordelen van autotransporters voor particulieren?

Ook bij particulier gebruik van een autotransporter profiteert u van verschillende voordelen: Bescherm uw voertuig en houd deze in perfecte staat. Het vermindert slijtage. De mogelijkheid om meerdere voertuigen te vervoeren. En tot slot bij regelmatig gebruik bespaart het u de kosten om iedere keer een autotransporter te huren.

 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van autotransporters bij autoshows en evenementen?

Gebruik een autotransporter bij autoshows en evenementen en profiteer van de volgende voordelen: Vervoer makkelijk, snel en efficiënt meerdere auto’s. U presenteert de auto’s altijd in perfecte staat. Verminder het risico op schade tijdens het vervoer.