Autotransporters

Fit-zel Euro-Trans

Autotransporter kopen?

Met een autotransporter kunt u 1 of meerdere auto’s, bestelwagens of zelfs campers vervoeren. Autotransporters, ook wel autoambulances of oprijwagens genoemd, zijn er als aanhangwagens of op basis van bestelwagens in chassis-cabine uitvoeringen. ALGEMA FIT-ZEL levert autotransporters als aanhangwagen tot 3.500 kg totaalgewicht, met maximaal 2.850 kg netto laadvermogen, met een maximale lengte tot 830 cm lang en 230 cm breed. Autotransporters op basis van bestelwagens, ook wel autoambulance of oprijwagen genoemd, zijn er in B- of C-rijbewijs versie. In B-rijbewijs versie heeft de autotransporter tot 1.400 kg werkelijk laadvermogen. In C-rijbewijs versie is het werkelijk laadvermogen maximaal 3.600 kg. Naast bestelwagens met een vaste opbouw voor autotransport, leveren we onze unieke kantelbare of knikbare autotransporters, de Speeder 2 en Blitzlader 2.

Bekijk de autotransporters van ALGEMA FIT-ZEL
Download onze Algema Fit-Zel Autotransporters infobrochure Download Infobrochure

Autotransporters

Soorten autotransporters

MB Sprinter Blitzlader autotransporter

De afmetingen van uw autotransporter zijn afgestemd op het laadvermogen en vervoer van voertuigen. Maar weet u ook welk type of merk aanhanger geschikt is voor autotransport? Autotransporters zijn namelijk beschikbaar in verschillende soorten en uitvoeringen.

Wij maken hierbij onderscheid tussen een open en gesloten autotransporters. Daarnaast kiest u uit het aantal benodigde assen, lengte van de autotransporter en het bruto laadvermogen.

Verschillende soorten autotransporters

Gebruik van autotransporters

Auto op unitrans aanhangwagen

De juiste autotransporter zorgt voor het veilig en gebruiksvriendelijk vervoeren van auto’s en andere voertuigen. Het verschilt per autotransport sector welke oplossing het beste bij uw vervoersvraag past. Maak de juiste keuze voor een kwalitatieve aanhangwagen waar u jaren op kunt bouwen.

Gebruik autotransporters

 

Onderhoud autotransporters

Periodiek onderhoud is essentieel voor de veiligheid en levensduur van uw voertuigen. Autotransporters vervoeren kostbare voertuigen of goederen. U wilt erop vertrouwen dat ieder voertuig optimaal blijft werken.

Onder onderhoud vallen zaken zoals inspecties, bandenonderhoud en laadtechnieken. Het structureel onderhoud bevordert de veiligheid en verlengt de levensduur van uw autotransporter.

Onderhoud autotransporters

 

Veiligheid met autotransporters

auto vastzetten op autoambulance

Als autobedrijf of autoschadehersteller heeft u al snel één of meerdere autotransporters. Uw chauffeurs laden en lossen dagelijks de aanhangers. Het is belangrijk dat het transport op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Geef uw medewerkers de tools om veilig gebruik te maken van autotransporters. Denk hierbij aan een opleiding, noodprocedures en ongevallenpreventie.

Veiligheid autotransporters

Regelgeving autotransporters

verlichting autotransport bij schemering

Weet u aan welke wetten en regelgeving u moet voldoen bij het gebruik van autotransporters? De transportsector hanteert meerdere wetten, richtlijnen en vergunningen. Hierbij maken we een onderscheid tussen de landelijke en Europese richtlijnen. Zorg dat u op de hoogte bent en passende maatregelen treft om vervelende boetes te voorkomen.

Regelgeving autotransporters

 

 

Bekijk alle autotransporters Bekijk alle autotransporters

ALGEMA FIT-ZEL autotransporters

Met de oprijwagens en aanhangwagens van ALGEMA FIT-ZEL worden tot op de dag van vandaag maatstaven gezet op het gebied van laadvermogen, bedieningsgemak, rijcomfort, functionaliteit en design.

In het belang van onze klanten wordt aan het bereiken van meerwaarden, zoals de grotere inzetmogelijkheden bij gelijkblijvende lage bedrijfskosten, veel waarde gehecht. Het hoge technische niveau van de aanhangwagens en autotransporters maakt een langjarige inzet mogelijk.

De hoge kwaliteit van deze producten sluit dan ook naadloos aan bij ons portfolio. Samen met u stellen we graag de voor u ideale autotransporter samen.

Autotransporter kopen of leasen 

Een autotransporter of autoambulance kopen is zo gebeurd, maar heeft u de juiste uitvoering of samenstelling wel gekozen? ALGEMA FIT-ZEL bouwt uitsluitend autotransport oplossingen en als exclusieve importeur informeren we u graag. We adviseren u over de optimale lengte voor uw transporter en welke wielophanging het meest geschikt is. We begeleiden u in de keuze tussen een aanhangwagen of bestelwagen versie en zorgen voor een bijpassende aankoopprijs. Het leasen van een autotransporter behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wilt u toch alvast zelf op onderzoek uit? Lees dan onze blog over waar u op moet letten bij de aankoop van een aanhangwagen voor autotransport.

 

Kosten van een autotransporter of autoambulance

De kosten van een autotransporter, ook wel autoambulance genoemd, kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten:

  • Het type autotransporter,
  • Het laadvermogen,
  • De kwaliteit van het materiaal,
  • En eventuele extra functies zoals hydraulische systemen voor het laden en lossen.

Daarnaast spelen merk en reputatie van de fabrikant een rol in de prijsbepaling. Algema Fitzel autotransporters zijn doorgaans in het hogere prijssegment te vinden. Dit is grotendeels te wijten aan de kwaliteit van het vakmanschap, de gebruikte materialen en de innovatieve functies die ze bieden. Ze worden dan ook vaak beschouwd als een investering voor de lange termijn vanwege hun duurzaamheid en prestaties.

Naast de aanschafprijs zijn er ook operationele kosten zoals brandstofverbruik, onderhoud en verzekering. Het is belangrijk om een grondige kosten-batenanalyse uit te voeren om de ideale autotransporter te kiezen die zowel aan je behoeften voldoet als binnen je budget past. Ook hiervoor kunt u bij Gedion terecht!

 

Vragen of advies nodig? Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

  • Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een auto ambulance?

Wanneer je beschikt over een B rijbewijs mag je met een autoambulance rijden, op voorwaarde dat de wagen geen vrachtwagen is. De aanhanger mag maximaal een gewicht hebben van 750 kilo. Je mag ook met een aanhanger rijden van meer dan 750 kilo als de auto en aanhanger samen niet meer wegen dan 3.500 kilo

  • Welke aanhangers moeten een kenteken hebben?

Wanneer een aanhanger zwaarder is dan 750 kilo dan heeft deze een eigen kenteken nodig. Is de aanhanger lichter dan 750 kilo dan krijgt deze hetzelfde kenteken als het voertuig dat de aanhanger trekt.

  • Hoe krijg ik een kenteken op mijn aanhanger?

Je kunt een kenteken voor een aanhanger krijgen door deze te laten keuren bij de RDW.

  • Hoe lang mag een aanhanger zijn?

Een aanhanger mag niet langer zijn dan 12 meter. In combinatie met de auto is de maximale lengte 18 meter.

  • Wat zijn de maximale afmetingen van een aanhanger?

De maximale hoogte van een aanhanger is 4 meter en de maximale breedte is 2,55 meter.