FIT-ZEL EURO-TRANS X-line onafhankelijke wielophanging

In details, de X-line onafhankelijke wielophanging:
Met de Euro-Trans autotransporters bieden we de hoogste kwaliteit op het gebied van autotransport met aanhangwagens,  kwaliteit die niet stopt bij het gebruik van aluminium om meer laadvermogen te realiseren. Ook het rijgedrag, de wegligging, de veiligheid en het comfort moet op onovertroffen niveau liggen: X-line onafhankelijke wielophanging.

Een unieke, geheel onafhankelijke wielophanging, opgebouwd met een bladveerpakket in de langsrichting, met aan de uiteinden de wielen en een 2-tal draagarmen voor een optimale wielgeleiding. Natuurlijk voorzien van schokbrekers.

Voordelen van dit systeem:

  • Veel meer rijcomfort door optimaal wegcontact
  • Een 100% wieldrukverdeling, nooit geen stuiterende wielen
  • Daardoor een veel kortere remweg, ook in extreme situaties, geen blokkerende wielen!
  • Last onafhankelijk, ook leeg een comfortabel weggedrag
X-line wielophanging

Het biedt een niet eerder bereikt rijcomfort, zowel leeg als beladen. Zelfs een enkele cm hogere of lagere positie van de trekhaak heeft geen invloed op het weggedrag, de wieldruk wordt altijd evenredig over de 4 wielen verdeeld.

Bij oneffenheden verliezen de wielen geen contact met het wegdek, het liften van de voorste wielen zorgt automatisch voor meer druk op het achterste. De veerwegen zijn ook vele malen groter dan conventionele rubber geveerde as of een wielophanging met blad of paraboolveer.

De X-line wielophanging is standaard op alle Euro-Trans modellen, ongeacht de gewichtsklasse.

X-line wielophanging

∧ ∧  Probeer dit maar eens met de rubber geveerde torsieas. Het achterwiel hangt dan in de lucht. ∧ ∧